Privacy statement

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG/GDPR); een Europese wet die ervoor zorgt dat persoonsgegevens goed worden beschermd. Hieronder leg ik uit welke gegevens Uit Duizenden verwerkt en waarom.

Uit Duizenden verzamelt persoonsgegevens van (potentiele) opdrachtgevers en van personen en organisaties die (potentieel) onderwerp zijn van mijn verhalen in beeld en tekst.

Van (potentiele) opdrachtgevers bewaar ik alleen de hoognodige gegevens om het contact te onderhouden over een opdracht en voor het maken van de factuur (bedrijfsnaam, contactpersoon, adres, telefoonnummer, email). Deze gegevens bewaar ik op een beveiligde server, waar behalve ik niemand toegang tot heeft, en worden niet doorgegeven aan andere personen of organisaties. De facturen kunnen eventueel wel bekeken worden door een boekhouder.

Van personen en organisaties die (potentieel) onderwerp zijn van de verhalen die ik tot stand breng, bewaar ik naast de algemene gegevens (naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, email) ook enkele bijzondere gegevens die relevant zijn voor het verhaal. Deze informatie verzamel ik door middel van een (telefonisch) voorgesprek. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om gegevens over geloofsovertuiging, gezondheid en ook foto’s. Deze zaken zijn nodig om de verhalen Uit Duizenden inzichtelijk te krijgen. Ook deze gegevens staan op mijn beveiligde server en worden enkel doorgegeven aan de opdrachtgever van het specifieke verhaal of andere freelancers die meewerken aan de totstandkoming ervan (zoals een regisseur of cameraman/-vrouw). Voor het bewaren en doorgeven van deze bijzondere gegevens zal ik voorafgaand aan het voorgesprek om uitdrukkelijke toestemming vragen.

Van beide groepen bewaar ik de gegevens voor eventuele nieuwe opdrachten en nieuwe verhalen in de toekomst en zal deze in principe niet verwijderen. Deze gegevens worden zonder toestemming niet doorgegeven aan anderen. Mag ik deze gegevens niet bewaren? Stuur me dan een email, dan zal ik deze direct verwijderen. Ik ben uiteraard ook te mailen met andere vragen over de persoonsgegevens en over gegevens die ik heb verkregen vóór 25 mei 2018.

Tot slot gebruik ik Google Analytics op mijn website om het aantal bezoekers te kunnen bekijken. Dit gebeurt anoniem, ik verzamel hiermee geen persoonsgegevens.

Naar Uit Duizenden